Ipsos Online Panel - Zaštita podataka

Zaštita podataka


Politika zaštite privatnosti IPSOS Online Panela

Ipsos d.o.o. posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika.

Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje IPSOS d.o.o. obrađuje za potrebe IPSOS Online Panela (u daljnjem tekstu Panel).

 

Ipsos ulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima i dobrim praksama u zaštiti podataka, poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr., pravila ESOMARA te norme za istraživanje tržišta, medija i javnog mnijenja – ISO 20252.

 

Vaši osobni podaci su savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog otkrivanja. Ipsos koristi suvremene tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osigurao sigurnost Vaših osobnih podataka. Vaši osobni podaci koje ste dostavili tijekom učlanjivanja na Panel čuvaju se u kriptiranoj formi, odvojeno od podataka Vašeg profila koji su dostupni isključivo u pseudonimiziranom obliku. Osobni podaci čuvaju se konceptom višeslojne zaštite i maksimalnog ograničenja pristupa istima.

 

Naši zaposlenici i suradnici obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se pravila o zaštiti osobnih podataka.

 

Svaka promjena ove politike bit će objavljena na početnoj stranici Panela i na drugim prikladnim mjestima.

 

Ova politika privatnosti odnosi se na stranice Panela. Navedene stranice mogu sadržavati veze s drugim davateljima usluga te se na njih ne odnosi ova politika privatnosti. Prilikom napuštanja internet stranice Panela, molimo Vas da se upoznate s Politikom zaštite privatnosti drugih davatelja usluga.

 

Voditelj obrade: Ipsos d.o.o. Šime Ljubića 37, 21000 Split

Službenik za zaštitu podataka: dpo.croatia@ipsos.com

 

Prikupljanje, obrada, korištenje i prijenos osobnih podataka

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.).

 

PANEL prikuplja osobne podatke koje ste nam Vi svjesno učinili dostupnima, primjerice prilikom učlanjivanja u Panel, prilikom kontaktiranja naše službe za pomoć korisnicima ili iz nekog drugog razloga.

 

Pravna osnova za obradu Vaših podataka je Vaša privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). Pristupom Panelu dajete Vašu privolu za korištenje Vaših osobnih podataka u niže navedene svrhe.

 

Ako ste dali izričitu privolu za sudjelovanje u Panelu, pozivat ćemo Vas na sudjelovanje u istraživanjima tržišta, medija i javnog mnijenja i povezane svrhe putem kontakata koje ste naveli. Napominjemo kako je obrada navedenih podataka potrebna radi realizacije same svrhe Panela. Stoga, ako se ne slažete s obradom osobnih podataka, usluga neće moći biti izvršena.

 

Ako želite odustati djelomično ili u potpunosti od sudjelovanja u Panelu, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja dijela članstva ili svih aktivnosti u Panelu putem izbornika.

 

Vaši podaci mogu biti objavljeni sljedećim kategorijama primatelja u navedenim slučajevima:

 

  1. Podaci koji su potrebni radi isporuke nagrada mogu biti otkriveni poslovnim partnerima.
  2. Podaci koji su potrebni radi angažmana na pojedinom istraživanju mogu biti otkriveni poslovnim partnerima. Naši poslovni partneri također štite sigurnost Vaših podataka odgovarajućim i najsuvremenijim tehničkim i organizacijskim mjerama.

 

Odabir uzorka za sudjelovanje u anketama temelji se na pretraživanju pseudonimiziranih podataka i kriterijima za odabir uzorka u pojedinom istraživanju. Vaši osobni podaci ne povezuju se s odgovorima pruženima u pojedinom istraživanju, osim ako Vi to izričito ne dopustite svjesnom radnjom.

 

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste internetskoga preglednika koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavanog sadržaja i slično) obrađuju automatski prilikom pristupa internet stranicama Panela. Navedeni podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice te za potrebe kontrole rada (vidi politiku korištenja kolačića).

 

Usluge koje pružamo nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati odnose li se na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da osobe mlađe od 16 godina poduče kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na Internetu.

 

Prava korisnika

Korisnik odlučuje sam koje podatke o sebi čini dostupnima Panelu. Pravo na pristup Vašim podacima osigurano Vam je samim pristupom na Vaš profil u Panelu. U slučaju promjene ili ispravka bilo kojeg Vašeg osobnog podatka, molimo Vas unesite ga sami u sustav ili zatražite našu službu za pomoć korisnicima na online.hr@ipsosadria.com.

 

Imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili ograničeno koristeći izbornike na stranicama Panela ili također možete zatražiti našu službu za pomoć korisnicima na online.hr@ipsosadria.com.

 

Po primitku Vašeg zahtjeva, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni zahtjevom više se neće obrađivati, počevši od datuma povlačenja privole, te će biti izbrisani sukladno pravilima Panela. U slučaju otkazivanja suradnje, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati. Izuzetak su osobni podaci za koje važeći zakonski propisi (pogotovo iz računovodstva) nalažu dulje razdoblje čuvanja. Napominjemo kako će sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje ostati pravno valjani.

 

Politika korištenja kolačića

Ova stranica, adriapanel.ipsosadria.com, koristi kolačiće koji nam pomažu da Vam pružimo bolje iskustvo korištenja naše stranice i omogućuju nam da je unaprijedimo.

Kolačić je mala datoteka slova i brojeva koju čuvamo u našem pretraživaču ili na hard disku Vašeg računala, ako se Vi s tim složite. Kolačići sadrže informacije koje se prebacuju na hard disk Vašeg računala.

Mi koristimo sljedeće kolačiće:

 

Molimo Vas, imajte na umu da i treće osobe mogu koristiti kolačiće na koje mi ne možemo utjecati. [Ovi kolačići su najvjerojatnije analitički/kolačići učinka ili kolačići za targetiranje]. Ako ne želite da mi koristimo kolačiće u skladu s navedenim ili ako promijenite mišljenje nakon pristanka na korištenje naših kolačića, možete obrisati i blokirati kolačiće na ovoj stranici preko pretraživača. Ako je Vaš pretraživač podešen tako da blokira sve kolačiće (uključujući osnovne), neki dijelovi naše stranice možda neće raditi.

Ako nastavite pretraživati ovu stranicu, prihvaćate upotrebu naših kolačića.